Den Digitale Julekalender

Fra Det Digitale Bibliotek til jer.

23. december – Flyt skrivebordet ud i skyen

Indsendt af Det Digitale Bibliotek

Synes du, at din pc efterhånden er blevet lidt sløv og burde udskiftes med en yngre model, så overvej om ikke, du skulle flytte ud i “skyen”.
At flytte ud i “skyen” vil sige, at du i stedet for at have dine programmer og dine data lokalt på din pc tilgår dem på en central server.
Fra web-browseren på din pc får du adgang til et Windows lignende skrivebord, hvor du har adgang til office-programmer, mail, medieafspiller, musik og video m.m.

iCloud og G.ho.st er to eksempler på web-baserede styresystemer (WebOS). Begge er beta-versioner.
Fordelen ved at anvende webbaserede styresystemer er, at du har adgang til dine data og programmer fra en hvilken som helst pc, ulempen kan være, at den internetforbindelse, du har adgang til, ikke er hurtig nok.

clip_image002iCloud er svensk udviklet, men findes i en dansk-sproget version, har 50 forskellige programmer at vælge imellem og 3 GB gratis lagerplads - ekstra plads kan tilkøbes.

Få mere at vide om iCloud

clip_image003G.ho.st er resultatet af et israelsk/palæstinensisk samarbejde, findes indtil videre kun i en engelsk-sproget version, men tilbyder 15 GB gratis lagerplads.

Få mere at vide om G.ho.st.